نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi
کنترل و ابزار دقیق آب و فاضلاب

دستگاه های کنترل و ابزار دقیق آب و فاضلاب :
دستگاه سختی سنج یا TDS/EC سنج آنلاین تابلویی آب
دستگاه PH /orp  سنج آنلاین تابلویی
دستگاه سنجش کلر CL آب به صورت آنلاین تابلویی
دستگاه اندازه گیری BOD و COD آنلاین آب
یا به صورت پرتابل دستی

دستگاه های کنترل و ابزار دقیق آب و فاضلاب :
دستگاه سختی سنج یا TDS/EC سنج آنلاین تابلویی آب
دستگاه PH /orp  سنج آنلاین تابلویی
دستگاه سنجش کلر CL آب به صورت آنلاین تابلویی
دستگاه اندازه گیری BOD و COD آنلاین آب
یا به صورت پرتابل دستی

بیشتر

کنترل و ابزار دقیق آب و فاضلاب 

  • دستگاه سختی سنج TDS/EC

    منظور از دستگاه سختی سنجی TDS/EC چیست ؟

    یکی از دستگاههای پر کاربرد و مهم برای سنجش آب ، دستگاههای سختی سنج دستی می باشند که به آسانی هر کسی در منزل می تواند با آن ، وضعیت سختی آب را بسنجد . معنی TDS در اصطلاح یعنی مجموع کل املاح محلول در آب  TDS چیست؟ . با استفاده از دستگاه TDS سنج ، شما از وضعیت دستگاه و فیلترهای آن و کیفیت آب خروجی مطلع میشوید و از صحت عملکرد آن اطمینان حاصل می کنید . 

     در استانداردهای مختلف برای TDS آب مورد نظر، اعداد مختلفی ذکر شده است که ما بر اساس استاندارد EPA آمریکا و همچنین تجربه کار مربوطه، اندازه مورد نظر آن را در محدوده 50 الی 170 بیان می کنیم >>> میزان مطلوبTDS.چنانچه TDS آب دستگاه تصفیه آب خانگی در رنج ایده آل نبود ، شما باید مشکل را پیدا کرده و آنرا رفع نمایید. گاهی اوقات با تنظیم دستگاه این مشکل برطرف میشود و گاهی اوقات نیاز به تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب است . >>> آموزش تنظیم سختی دستگاه تصفیه آب خانگیوجود یک دستگاه سختی سنج بخصوص برای افرادی که خودشان اقدام به سرویس دستگاه تصفیه آب میکنند ، امری ضروری بوده و همچنین استفاده از آن بسیارآسان می باشد . بدین شکل که درون درب آن آب بریزید و سپس بعد از روشن کردن دستگاه ، آنرا در آب ثابت نگه دارید . عدد TDS آب نمایانگر خواهد شد. 

    شکل ظاهری دستگاهای اورجینال با دستگاه تقلبی بسیار به هم نزدیک هستند . در هنگام خرید مراقب باشید که فریب نخورید دستگاه اصلی و اورجینال برندHM ، در هنگام روشن شدن علامت HM قبل از اعداد روی صفحه نمایش ظاهر می شود.

    این دستگاهها فقط برای آب قابل استفاده هستند . یکی از خصوصیات دستگاههای مرغوب و باکیفیت ، قابلیت کالیبره شدن آنهاست که برای مصارف با دقت بالا ، بسیار مفید خواهد بود . همچنین جهت کالیبره کردن و تست صحت عملکرد دستگاه خود ، میتوانید از محلول های کالیبره استفاده کنید >>> محلول کالیبره TDS . البته تمام دستگاه های سختی سنج در کارخانه تولیدی کالیبره شده اند و برای استفاده خانگی معمولا نیاز به کالیبره شدن مجدد نیست با این حال فیلم آموزش کالیبره کردن دستگاه سختی سنج را میتوانید در اینجا مشاهده کنید .

     در زمان تعویض باطری یا ضعیف شدن باطری نیز ، نیاز به کالیبره شدن نیست و دستگاهها هوشمند هستند . کالیبره شدن برای مصارف خاص و دقیق مثل آزمایشگاه یا تحقیقات ضروری است و برای کاربردهای روزمره خانگی معمولا نیازی به کالیبره شدن نیست .

     

  • دستگاه Ph...

     Ph سنج آنلاین یا دستگاه redox :

    روش های سنجش PH بسیار گوناگون هستند اما استفاده از شناسانگرها (معرف های شیمیایی) و تجهیزات الکترونیکی متداول روش در محاسبه این کمیت بنیادی هستند. شناسانگر ها الیاف، کاغذ یا محلولی خاص هستند که در محیط اسیدی یا بازی تغییر رنگ می دهند.

    پی‌ اچ متر نخستین بار در سال ۱۹۳۶ میلادی توسط شیمیدان آمریکایی آرنولد اورویل بکمن Arnold Orville Beckman اختراع گردید. وی مخترع DU متر نیز می باشد.

    PH متر الکتریکی از طریق اندازه گیری پتانسیل الکتریکی بین دو الکترود و ارجاع به جدولی خاص میزان یون هیدروژن موجود در محلول را اندازه گیری می کند. در مدل های پیشرفته تر امروزی اکثر اندازه گیری های PH در آزمایشگاه با استفاده از PH متر های دیجیتال به وسیله یک مدار الکترونیکی کار می کند. انجام می شود این مدارها به طور کلی از یک الکترود شیشه ای و یک الکترود مرجع خارجی  یا الکترود ترکیبی و یک ولت متر برای اندازه گیری ولتاژ، تشکیل شده است.

    انواع phمتر :

    این سوال که چرا یک PH متر نیازمند کالیبراسیون  است و این کار چگونه صورت می گیرد یکی از سوالات پر تکرار است که علت آن به دلیل دقت اندازه گیری و جلوگیری از خطا احتمالیست و روش کالیبراسیون PH متر ها بر اساس دستور العمل سازندگان دستگاه متفاوت است.

    واع آنالوگ این تجهیزات نیز در گذشته مورد استفاده بوده است که امروزه جای خود را به PH متر های  دیجیتال سبک و کم حجم با قابلیت های مختلف نظیر اندازه گیری دما و رطوبت و... داده اند.

    این سوال که چرا یک PH متر نیازمند کالیبراسیون  است و این عمل چگونه انجام می گیرد یکی از سوالات متداول است که علت آن به دلیل دقت اندازه گیری و جلوگیری از خطا احتمالیست و روش کالیبراسیون PH متر ها بر اساس دستور العمل سازندگان دستگاه متفاوت است.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • دستگاه CL کلر سنج...

    کلر سنج چیست ؟ و چه کاربردی دارد ؟

    برا ی انداز گیری مقدار کلر آزاد، ترکیبی و کل کلر در آب از دستگاهی  به نام کلر سنج استفاده می کنند. با توجه بر این که کلر زنی یکی از پر استفاده ترین روش های گند زدایی آب است. و سبب لز بین رفتن میکروب ها و ویروس های آب می شود. از سوی دیگر نیز می تواند خطرناک باشد، اندازه گیری کلر و کلر سنجی به وسیله ی کلر سنج ها بسیار اهمیت ویژه ای دارد.

    آشنایی با روش کار کلر سنج ها :

    کلرزنی رایج ترین  روش گندزدایی آب است. استفاده از کلر و ترکیبات آن در حال حاضر عامل اصلی گندزدایی آب آشامیدنی در کلیه شهرهای کشور می باشد. کلرسنجی به روش رنگ سنجی ،باب ترین روش اندازه گیری کلرباقیمانده می باشد. پایه این روش عبارت است ازافزودن نوعی ماده شناسا به اسم DPD به آب حاوی کلر و درپی آن اندازه گیری مقدار غلظت کلر با توجه به تغییر رنگ آب که متمایل به ارغوانی می شود و بر اساس رنگ ایجاد شده میزان کلر باقیمانده آب اندازه گیری می گردد.

    انواع کلر سنج می توان به موارد زیر اشاره کرد :

    در مجموع دستگاه های کلر سنج استفاده کننده از راهکار رنگ سنجی به دو گروه تقسیم می شوند :

    کلر سنج های الکترونیکی (دیجیتالی) :

    با استفاده از محلول معرف و مکانیزم نوری اندازه گیری دقیق مقادیر کلر انجام می گیرد.

    کلر سنج های چشمی :

    با استفاده از  کیت تست کلر، کلر سنجی به صورت چشمی و با تغییر رنگ صورت می گیرد.

     

    امروزه انواع گوناگونی از کیت های کلرسنج چشمی و الکترونیک در بازار موجود می باشد که شرکت های تولید کننده این نوع دستگاه ها، خصوصیات مختلفی را برای دستگاه های خود ایجاد کرده اند. با توجه به اهمیت صحت و دقت کلرسنجی و محدوده سنجش کلر جهت مصارف بهداشتی و شرب و تأثیر آن بر امر بهداشت و سلامت مصرف کنندگان توجه به پارامترهای ذکر شده در این دستگاه ها بسیار مهم و ضروری است .

     

    روش کلر زنی :

    برای انجام کلر زنی، کلر به یکی از روش های زیر به آب اضافه می شود :

    • آب ژاول
    • Clo2
    • گاز کلر
    • پودر کلر2(Ca(OCl که پس از انحلال در آب و بصورت محلول مورد استفاده قرار میگیرد.
    • بلیچ(سدیم هیپوکلریت NaClO) شکل محلول این ماده با نام تجاری آب ژاول عرضه می شود. 
    • اندازه گیری کلر باقیمانده آزاد  و کلر باقیمانده کل مخازن آب در صنایع و  آزمایشگاه ها.
    • اندازه گيری كلر آزاد و محلول و pH آب آشاميدني، مجتمع هاي آبي، استخرهاي پرورش آبزيان و غيره...

    پارامترهای مهم در انتخاب کلرسنج  :

    • قابلیت ضد آب بودن
    • قابلیت ذخیره سازی نتایج کلر سنجی
    • قابلیت کالیبراسیون اتوماتیک الکترونیکی
    • قابلیت اندازه گیری دما
    • محدوده سنجش کلر
    • دقت کلرسنجی

     

     

     

     

  • دستگاه BOD , COD سنج...

    دستگاه اندازه گیری COD :

    دستگاه COD متربه جهت اندازه گیری COD یا همان تقاضای شیمیایی اکسیژن استفاده می شود. دستگاه COD متر به اسم یک شاخص کلی در کیفیت آب مورد استفاده قرار می گیرد و جزئی جدایی ناپذیر از برنامه های مدیریت کیفیت آب است. علاوه بر این، دستگاه COD متر بیشتربرای تخمینBOD (تقاضای بیوشیمیایی اکسیژن) که رابطه مستقیمی با هم دارند استفاده می شود.

    فواید دستگاه COD متر :

    •          دارای سیستم همزن القایی 
    •          قابل برنامه ریزی به صورت مجزا برای هر یک از 6 نمونه
    •          انتخاب زمان اندازه گیری توسط کاربر از 1 تا 28 روز
    •          کنترل از راه دور
    •          بدون جیوه، سازگار با محیط زیست
    •          انتقال داده ها از طریق  USB & SD
    •          ارائه مقادیر اندازه گیری شده به صورت گراف
    •          صفحه نمایش گرافیکی بزرگ، شفاف و روشن
    •          کاربری آسان 

    دستگاه COD  متر به طور معمول در آزمایشگاه هایی که نیازمند به آنالیز و بررسی کیفیت آب دارند از جمله صنایع و فاضلاب و تاسیسات تصفیه آب و یا صنایع وکارخانه جات تولید نوشیدنی و نوشابه ها به کار می رود.

    مشخصات دستگاه COD :

    سرعت گرمادهی

    20 to 150 ºC in 10 minutes

    محدوده دمایی

    37 - 165 ºC (99 - 329 ºF)

    تعداد ویال ها (کووت ها)

    15 vials x 16 mm (single block)

    30 vials x 16 mm (dual block

    ابعاد (طول x عرضx ارتفاع)

    12.2x 5.7x 9.8 in

    پایداری دمایی

    ± 2 ºC

    وزن

    Single block: 2.8kg

    Dual block: 2.8 kg

    گارانتی

    1 سال گارانتی و ده سال خدمات پس از فروش

     

     

     

     

     

  • طیف سنج / اسپکتروفوتومتر

    طیف سنج یا اسپکتروفتومتر چیست ؟

    جهت خواندن نتایج آزمایش هایی که واکنش آن ها از نوع END PONT هستند از دستگاه آزمایشگاهی طیف سنج یا اسپکتروفتو متراستفاده می کنند.

    روش کار با طیف سنج یا اسپکتروفتومتر :

     اساس کاراین دستگاه آزمایشگاهی براندازه گیری میزان نور جذب شده توسط یک محلول رنگی است که با توجه به قانون بیر لامبرت مقدار اندازه جذب نور برابر با غلظت ماده حل شده در محلول است .

    قانون بر امبورت زمانی صدق می کنند که :

    •          غلظ ماده حل شده باید در محدوده خطی باشد.
    •          نوری که منتر می شود باید بر روی ماده مورد نظر تک رنگ باشد.

    کاربرد دستگاه طیف سنج یا اسپکتروفتومتر :

    دستگاه اسپکتروفتومتر قابلیت اندازه‌گیری شدت و میزان جذب نور و عبور همه طول موج‌ها را در لحظه دارد و لذا براساس اندازه‌گیری مشخصه‌های طیف نوری از مواد مختلف می‌تواد ترکیبات مختلف را اندازه‌گیری کند.اسپکتروفتومتر با آشکارسازی آرایه‌ای ، قابلیت طیف‌گیری در ناحیه مرئی- فرابنفش طیف الکترومغناطیس را در کمتر از ثانیه به طور هم‌زمان دارد به دلیل این ویژگی‌هایی که دستگاه اسپکتروفتومتر دارد، برای آنالیز نمونه‌های شیمیایی و بیوشیمیایی کاربرد دارد و کاربردهای دیگر آن در

    •          در محیط‌زیست (برای اندازه‌گیری میزان نیترات)، در صنایع غذایی (برای اندازه‌گیری میزان فلزات سنگین در مواد غذایی) است.
    •          آزمایشگاه‌های پزشکی و کلینیکی کاربرد دارد.
    •          مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی
    •          صنایع فلزی و معدنی
    •          صنایع دارویی برای اندازه‌گیری DNA و پروتئین
    •          صنایع نفت و پتروشیمی (برای اندازه‌گیری گاز موجود در ترکیبات نفتی)، در آب
    •          بعد از پایداری حرارتی و الکترونی، دستگاه را بر روی طول موج مورد نظر تنظیم می­کنیم و سپس نمونه­ ها را داخل کووت­های مخصوص ریخته و داخل دستگاه قرار می­دهیم. 
    •         پس از روشن کردن دستگاه مدتی صبر کرده تا دستگاه گرم­شده و به پایداری حرارتی و الکترونیکی برسد
    •          در صورتی که خود دستگاه فاقد پرینتر است، باید از طریق پورت مخصوص آن را به پرینتر وصل کرد.
    •          پس از اتصال آداپتور AC به برق، خروجی آن باید به گونه­ای به دستگاه وصل شود که منبع ذخیره DC در مسیر آن قرار گیرد.
    •          کابل برق دستگاه به پریز متصل به گراند با ولتاژ مناسب وصل شود.
    •          به جهت امکان جریان هوا در اطراف اسپکتروفتومتر، باید بین دستگاه و دیوارهای اطراف ۵۰ میلیمتر فاصله باشد.
    •          اسپکتروفتومتر باید روی سطحی سفت و در محیطی خشک و تمیز نصب شود.