نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi
دیفیوزر

درباره ی دیفیوزر چه می دانید ؟

در لغت به دیفیوزر ،منتشر کننده یا پخش کننده می گویند.ئیفیوزر های ممبرانی یا هوادهی معمولا به یک سیستم لوله کشی وصل می شوند. که از طریق یک دمنده با هوا تحت قرار می گیرند و به صورت یک دستگاه هوادهی یا شبکه هوادهی تلقی می گردد. در اصل دفیوزر ها هوای تولید شده توسط بلوئر را پخش می کنند و خود تولید کننده هوا نمی باشند....

درباره ی دیفیوزر چه می دانید ؟

در لغت به دیفیوزر ،منتشر کننده یا پخش کننده می گویند.ئیفیوزر های ممبرانی یا هوادهی معمولا به یک سیستم لوله کشی وصل می شوند. که از طریق یک دمنده با هوا تحت قرار می گیرند و به صورت یک دستگاه هوادهی یا شبکه هوادهی تلقی می گردد. در اصل دفیوزر ها هوای تولید شده توسط بلوئر را پخش می کنند و خود تولید کننده هوا نمی باشند.

دیفیوزرهایا حباب درشت هستند یا ریز :

دیفیوزر حباب ریز در جاهایی مثل فاضلاب که نیاز به اکسیژن‌رسانی بیشتر هست کاربرد بیشتری دارد. در واقع در نوع حباب ریز تعداد حباب‌ها بیشتر و تماس با سطح مایع افزایش پیدا می‌کند. پخش‌کننده‌های حباب‌درشت در جاهایی که هدف متعادل‌سازی، جلوگیری از ته نشین شدن و همگن‌سازی محلول است کاربرد دارند. 
دیفیوزرها در صنعت تصفیه آب و فاضلاب، صنعت خودرو سازی، صنعت پرورش ماهی و صنعت عکاسی کاربرد دارند. بنابراین می‌توان گفت کاربرد آن‌ها متنوع است. در ادامه مروری خلاصه خواهیم داشت بر این کاربردها.

کاربرد دیفیوزر در تصفیه فاضلاب :

دیفیوزر با ایجاد تنش در مخازن فاضلاب از تشکیل رسوب و لجن جلوگیری می‌کند و از راه های مختلف شناورسازی به خاطر تزریق یکنواخت گاز استفاده می‌کند و سبب حذف مواد معلق چربی و روغن می‌شود.  همچنین دیفیوزر با انتقال و تزریق اکسیژن سبب جلوگیری از ایجاد شرایط بی هوازی در مخازن می‌شود.

به دلیل انتقال هوا به فاضلاب، دو روش اصلی وجود دارد: هوادهی عمقی(تحت فشار) و هوادهی سطحی.

هواده‌های عمقی در تصفیه خانه شامل سیستم تولید هوا (بلوئر) و سیستم توزیع هوا (دیفیوزر) می باشد. دیفیوزر هوادهی وظیفه تزریق هوای تولیدشده توسط بلوئر را دارد. هوادهی سطحی شامل هوادهی با هواده‌های مکانیکی سطحی می‌باشد که در در حوضچه‌های بزرگ و با آلایندگی بالا توصیه می‌شود.
به منظور کاستن از هزینه‌های لوله کشی انتقال هوا به جای استفاده از هوادهی عمقی برای تصفیه فاضلاب از هوادهی سطحی استفاده می‌شود. هزینه نگه‌داری و بهره‌برداری از این هواده‌ها به مراتب کمتر از هواده‌های عمقی می‌باشد.

کاربرد دیفیوزر در صنعت خودرو سازی :

در سرعت بالا بیشتر از 200کیلومتر بر ساعت فشار زیاد هوا در زیر وجود دارد این فشار زیاد هوا در زیر  خودرو وجود دارد، این فشار زیاد عقب خودرو را به سمت بالا فشار می دهد  سبب ناپایداری خودرو می شود.

دیفیوزر در قسمت عقب زیر سپر نصب می‌شود و هوای جریان یافته در زیر خودرو را به نحوی به طرف بیرون هدایت می‌کند و باعث بالا رفتن چسبندگی خودرو به زمین می‌شود.

کاربرد دیفیوزر در پرورش ماهی :

برای تامین اکسیژن و هوای مورد نیاز ماهی در استخرهای پرورش ماهی از دیفیوزرها بهره برده می‌شود. با استفاده از دیفیوزر‌ها مرگ و میر حاصل از بیماری‌ها را می‌توان به تاخیر انداخت.

از انواع دستگاه‌های  هواده (تولید کننده هوا)  در صنعت پرورش ماهی می‌توان به پمپ های قائم هوادهی،پمپ‌های فورانی، هواده‌های چرخ پارویی، هوادهی با محرک PTO و بلوئرها اشاره کرد.

هوادهی از راه بلوئر یکی از برترین و قابل اعتمادترین روش‌های انتقال اکسیژن به حوضچه‌های پرورش ماهی می‌باشد. انتقال هوا از بلوئر‌ها به حوضچه‌ها و استخر‌های پرورش ماهی از راه دیفیوزر انجام می‌گیرد.

علل موثر در تخمین نوع ، تعداد و جانمایی دستگاه‌های هواده در صنعت پرورش ماهی عبارتند از:

  •          ارتفاع محل استخر از سطح دریا
  •          مقدار آب ورودی
  •          شکل، هندسه استخر و ابعاد آن
  •          مشخصات شیمیایی و فیزیکی آب
  •          میانگین وزن ماهی موجود در استخر

 

بیشتر

دیفیوزر