نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi
لوازم جانبی دوزینگ پمپ

آشنایی با لوازم جانبی دوزینگ پمپ :

شرایط استفاده از لوازم جانبی دوزینگ پمپ متناسب با فرآیند تغییر  پیدا کرده و گاهی اوقات منع استفاده از یک قطعه جانبی باعث عدم کارآیی و عملکرد صحیح پمپ می شود به همین خاطر گروه صنعتی هیدروپارس کلیه لوازم جانبی پمپ های تزریق رابه بازار عرضه می کنند. که بعضی از آنها به صورت زیر می باشند.

1: دمپرهای پالس جریان (پ...

آشنایی با لوازم جانبی دوزینگ پمپ :

شرایط استفاده از لوازم جانبی دوزینگ پمپ متناسب با فرآیند تغییر  پیدا کرده و گاهی اوقات منع استفاده از یک قطعه جانبی باعث عدم کارآیی و عملکرد صحیح پمپ می شود به همین خاطر گروه صنعتی هیدروپارس کلیه لوازم جانبی پمپ های تزریق رابه بازار عرضه می کنند. که بعضی از آنها به صورت زیر می باشند.

1: دمپرهای پالس جریان (پالسیشن دمپنر و یا آکومولاتور پمپ تزریق) :

پمپ های دوزینگ از نوع پمپ های جا به جایی مثبت (progressive Cavity) بوده وسرانجام خروجی آنها به صورت پالس می باشد. توسط این تقسیم کننده (دمپرها) جریان خروجی به حالت یکنواخت و خطی نزدیک تر می شود .

2: شیر اطمینان Safety Relief Valves :

بیشتردوزینگ پمپ ها با توجه به قابلیت کار در فشار بالا را دارند جهت حفاظت قسمت های مختلف پمپ تزریق در قسمت خروجی هد پمپ دارای شیر اطمینان می باشند که در هنگام افزایش بیش از حد مجاز در فشار خروجی عمل می کنند (در صورت افزایش فشار، شیر اطمینان باز شده و مایع تزریق شونده را از طریق خط برگشتی تخلیه می ‌کند).

 

3: سیلندر کالیبراسیون(Calibration Pot):

برای تشخیص میزان تزریق پمپ اندازه گیری بر حسب واحد های جریان از سیلندر   کالیبراسیون استفاده می شود. چون در پمپ های تزریق شیر تنظیم جریان به صورت "در صد " می باشد میزان دقیق جریان مشخص نمی شود به همین منظور در سیستمهایی که میزان تزریق بایستی بسیار دقیق باشد از سیلندر کالیبراسیون استفاده می شود . این دستگاه یک استوانه مدرج از جنس شیشه یا پلاستیک شفاف می باشد. بر اثر پایین آمدن سطح مایع درون سیلندر نسبت به زمان میزان تزریق ماده محاسبه می شود.

4: صافی Strainer :

در ابتدای ورودی پمپ نصب می شود و از ورود ذرات و آلودگی ها به پمپ جلوگیری می کند.

 

5: شیر تزریق injection Valve :

شیر یکطرفه ای است که در محل اتصال خط تخلیه پمپ به نقطه تزریق ماده شیمیایی نصب می گردد تا از برگشت ماده شیمیایی به سمت پمپ جلوگیری به عمل آید.

شیر تزریق دارای تنوع در جنس برای سازگاری با فرآیندهای شیمیایی مختلف از قبیل PVC و S.S.316 می باشد.

6: شیرهای Back Pressure :

در مواردی که اختلاف فشار Suction و Discharge کمتر از 1  بار باشد ، استفاده می شود . این نوع شیر باعث می گردد که سیال به خاطر فشار کم خط رانش جریان نیابد.

 

 

 

 

بیشتر

لوازم جانبی دوزینگ پمپ 

  • پالسیشن دمپنر...

    یکنواخت کننده جریان یا پالسیشن دمپنر چیست ؟

    از پمپ های رفت  برگشتی در بسیاری از سیستم های تزریق مواد شیمیایی استفاده می شود. این پمپ ها به خاطر مکانیزم عملکرد خود، دارای نوسان در جریان خروجی هستند. در این سیستم ها به خاطر حذف نوسانات و یا جهت کاهش و جریان موجود در خط تزرق از یکنواخت کننده های جریان استفاده می شود.

    مکانیزم عملکرد این ابزار به صورت زیر است :

    در این پمپ های تزریق حرکت رفت و برگشت پیستون یا دیافراگم سبب ایجاد مکش و دهش در قسمت هد پمپ می شود. که موجب نوسان جریان، و فشار در خط تزریق می گردد.

    زمانی که فشار مایع در سیستم لوله کشی کاهش پیدامی کند، یکنواخت کننده جریان (که با اسم هایPulsation Dampener, Damper, Accumulatorنیزمعروف است) فشاراضافی را بوسیله جابجایی مایع توسط حرکات دیافراگم و در فواصل بین حرکت رفت و برگشتی پمپ تزریق تامین می کند. این حرکت پمپاژ که بوسیله یکنواخت کننده جریان ایجاد می شود، تغییرات فشار و نوسانات خط را کاهش می دهد. 

    شرکت FOX ایتالیا تولید کننده انواع یکنواخت کننده جریان ٫ آکومولاتور و پالسیشن دمپنر:

    شرکت FOXایتالیا  به عنوان یکی از بهترین تولید کنندگان انواع یکنواخت کننده های جریان با تجربه 25 ساله در زمینه تولید انواع یکنواخت کننده های جریان فعالیت دارد. 

    انواع پالسیشن دمپنر به صورت زیر می باشد:

    پالسیشن دمپنر دارای دو دیافراگمی و bladder می باشد.

    ظرفیت پالسیشن دمپنر :

    یکنواخت کننده های جریان تولیدی شرکت Fox دارای رنج ظرفیت از 40 سی سی الی 50 لیتر می باشند.

    جنس بدنه و دیافراگم :

    •   تنوع جنس بدنه شامل:PVC-PP-PVDF-S.S.316
    •   تنوع جنس دیافراگم: FPM-EPDM-NBR

    عملکرد  پالسیشن دمپنر به چه صورت است ؟

    دوزینگ پمپ پالسیشن دمپنر،زمان تزریق دوزینگ پمپ ،سیال را در خود ذخیره می کند. و بعد از تایم تزریق سیال را به سیستم ارسال می کند.

    طریقه تزریق دوزینگ پمپ پالسی است یعنی در عرض یک ثانیه می تواند چندین تزریق را انجام دهد. و در زمان های بین آن توقف کوتاهی دارد.

    اگر تزریق ها و توقف ها را به یک تزریق ثابت تبدیل کنیم فایده زیادی برای دستگاه دارد که عبارت اند از:طول عمر دوزینگ پمپ،طول عمر لاین و ثابت کردن ماده شیمایی در لاین تزریق

     

  • شیر اطمینان (رلیف ولو)...

    شیر اطمینان یا رلیف ولو چیست ؟

    برای تخلیه فشار تجهیزات و خطوط لوله از دستگاهی به نام شیر اطمینان استفاده ی کنند.

    هنگامی که فشار مخازن تحت فشار و یا خطوط لوله بالاتر از فشار کاری می رود نیازمند است که سریعا سیال موجود از مسیر فرایند تخلیه شود و فشار درون تجهیزات و خطوط سریعا پایین بیاید.

    برای همچنین شرایطی از رلیف ولو استفاده می شود. ریلیف ولو به دو نوع فنری و پایلوت دار تقسیم می شود و باتوجه به شرایط فرایند شیر مورد نظر انتخاب می شود.

    در مخازن تحت فشار یا لوله های تحت سیال با فشار بالا و در صنعت مستلزم است به وسیله دریچه اطمینان محافظت شوند.

    دریچه های شیر اطمینان را باید طوری انتخاب کرد که در صورت به هم خوردن تعادل در فشار مخزن، شیر اطمینان(رلیف ولو) باز شده و مقادیر اضافی مایع را گاز را خارج کند.

    در مواردي كه فشار علاوه بر امكان بهم خوردن تعادل در شرايط كاري در معرض آسیب های آتش سوزي و يا انفجار نيز هستند بايد ریلیف ولو به صورتی انتخاب شود كه نه تنها در فشار مشخصی باز گردند بلكه ظرفيت آن را داشته باشند. تا مقادیر زيادي مايع يا گاز داخل مخزن را كه در اثر حرارت تغيير حالت داده است را به خارج منتقل كنند. در مواردي كه فشار علاوه بر امكان بهم خوردن تعادل در شرايط كاري در معرض خطرات آتش سوزي و يا انفجار نيز هستند بايد ریلیف ولو طوري انتخاب شود كه نه فقط در فشار معيني باز گردند بلكه ظرفيت آنرا را داشته باشند تا مقدار زيادي مايع يا گاز داخل مخزن را كه در اثر حرارت تغيير حالت داده است را به خارج منتقل كنند.

    ریلیف ولو در فشاري در حدود 10% بيش از فشاري كه مخزن بايد نگه دارد و يا درحدود بالاترين فشاري كه مخزن مي تواند تحمل كند طراحي مي شوند.

    در مخازن ضد انفجار ،فشار مخزن نبايد از 20% فشار طراحي بالاتر برود. ریلیف ولو به عنوان وسيله اي مناسب جهت جلوگيري از افزایش فشار ناگهاني در موتورخانه ها، كارخانه ها و بطور كلي انواع سايت-هاي صنعتي و براي انواع سيالات از قبيل گاز، بخار، آب و يا هواي فشرده استفاده مي گردند.

    نحوه باز شدن رلیف ولو و مشخصات كاري آنها ارتباط مستقيم با نحوه طراحي قطعات داخلي شير دارد.

    در اغلب موارد اين طراحي بگونه اي انجام مي گيرد كه پس از شروع باز شدن ریلیف ولو در اثر ازدياد فشار، در اثر خاصيت (POP Action) اين عمل به سرعت تشديد شده تا زماني كه شير كاملاً باز می گردد.

    انواع رلیف ولو به صورت زیر می باشد :         

    •   رلیف ولو وزنه ای :

               این نوع شیرها با نیروی وزنه‌های روی دریچه، فشار درون مخزن را در حد ایمن مهار می‌کنند.

               این نوع رلیف ولوها قدیمی‌ترین نوع ریلیف ولو است و از آن روی بویلر بخار کشتی بخار و لوکوموتیوهای بخار استفاده  

               می شده است.

    •  رلیف ولو حرارتی :

               این نوع رلیف ولو براساس حرارت و فشار عمل کرده و در روی آبگرمکن‌ها نصب می شود.