نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi
پمپ سیرکولاتور

آشنایی با پمپ سیرکولاتور :

اگر می خواهید از پمپ سیرکولاتورجهت جریان دادن آب سرد یا گرم سیستم های تهویه مطبوع یا حرارت مرکزی ساختمان از محل تولید تا محل های تبادل حرارت در دستگاه های سرمایش و گرمایش استفاده نمائید و دقیقا نمی دانید بهتر است از چه نوع پمپ سیرکولاتور، با چه ظرفیت، برند، قیمت و مشخصاتی استفاده نمائید، در ادامه این مطلب همراه ما باش...

آشنایی با پمپ سیرکولاتور :

اگر می خواهید از پمپ سیرکولاتورجهت جریان دادن آب سرد یا گرم سیستم های تهویه مطبوع یا حرارت مرکزی ساختمان از محل تولید تا محل های تبادل حرارت در دستگاه های سرمایش و گرمایش استفاده نمائید و دقیقا نمی دانید بهتر است از چه نوع پمپ سیرکولاتور، با چه ظرفیت، برند، قیمت و مشخصاتی استفاده نمائید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا به همه سوالات شما در مورد قیمت خرید، مشخصات فنی، بهترین انواع پمپ سیرکولاتور مورد نیاز شما پاسخ دهیم.

به طور کلی کلمه سیرکوله به معنی گردانیدن است و منظور از پمپ سیرکولاتور پمپ هایی است که وظیفه حرکت دادن یا گردانیدن آب سرد یا گرم سیستم های تهویه مطبوع یا حرارت مرکزی ساختمان از محل تولید تا محل های تبادل حرارت در دستگاه های سرمایش و گرمایش را بر عهده دارند. پمپ های سیرکولاتور معمولا در ساختمان های کوچک و متوسط با دور کمتر (و تا حدود 145 دور در دقیقه)مورد استفاده قرار می گیرند.

به عبارت دیگر پس از تامین آب گرم در دیگ حرارت مرکزی ساختمان و همچنین تامین آب سرد در سیکل تبرید چیلر و سیستم سرمایش ساختمان، جریان دادن این آب گرم یا آب سرد در لوله ها (از محل موتورخانه تا محل های تبادل حرارت) مانند رادیاتورها، فن کویل ها و کویل های هواساز بعهده پمپ های سیرکولاتور می باشد.

پمپ های سیرکولاتور آب سیستم های سرمایش و گرمایش، در ساختمان های کوچک و متوسط معمولاً دارای انواع خطی و زمینی و دور 1450 بوده و نسبت به پمپ های مشابه آبرسانی دارای توان الکتریکی کمتری می باشند. پمپ های خطی روی لوله همراه با اتصال دنده ای یا فلنجی و پمپ های زمینی نیز روی شاسی مناسب و تراز شده و روی بولت های دارای لرزه گیر لاستیکی نصب می شوند.

ویژگی های اصلی انتخاب پمپ سیرکولاتور :

  •  قطر لوله های ورودی و خروجی از پمپ سیرکولاتور
  • اتصال دنده ای / فلنجی
  • قدرت و دور موتور پمپ
  •  برند و مدل پمپ سیرکولاتور
  • پمپ خطی یا زمینی
  • میزان هد و دبی آب در گردش مورد نیاز سیستم

به طور کلی در هر مقطع از سیستم گرمایش با تقسیم کیلو کالری بر عدد 2500 مقدار دبی (GPM) یا حجم آب در گردش همان مقطع از سیستم گرمایش (برای محاسبه قطر لوله ها و دبی پمپ سیرکولاتور مورد نیاز) به دست می آید. (گرمایش) Kcal/2500 = BTU/10000 = GPM

همچنین با تقسیم کیلو کالری هر مقطع از سیستم سرمایش بر عدد 1250 دبی (GPM) یا حجم آب در گردش همان مقطع از سیستم سرمایش (برای محاسبه قطر لوله ها و دبی پمپ سیرکولاتور مورد نیاز) به دست می آید. (سرمایش) Kcal / 1250 = BTU /5000 = GPM

یکی از مهم ترین و تعیین کننده ترین عوامل در محاسبه صحیح هد یا فشار مورد نیاز پمپ سیرکولاتور، توجه به عامل جریان ثقلی و طبیعی آب درون لوله های عمودی سیستم گرمایش و سرمایش ساختمان می باشد. بدین معنی که تنها وظیفه پمپ های سیرکولاتور که تنها در سیستم های بسته سرمایش و گرمایش مورد استفاده قرار می گیرند، جبران افت فشار اصطکاکی جریان آب در طول لوله ها، اتصالات، شیرآلات و کویل های سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان می باشد. بنابراین هد مورد نیاز این پمپ ها معمولاً از هد پمپ آبرسانی همان پروژه بسیار کمتر بوده و این امر باعث کاهش موثر توان و قدرت موتور الکتروپمپ سیرکولاتور مورد نیاز پروژه می گردد.

محل نصب پمپ سیرکولاتور :

پمپ های سیرکولاتور به طور معمول در مسیر برگشت آب مدار سیستم های سرمایش یا گرمایش نصب می گردند. به عبارتی در سیستم های گرمایش قبل از دیگ حرارت مرکزی و در سیستم های سرمایش قبل از چیلر قرار می گیرند، به طوریکه خروجی آب پمپ های سیرکولاتور در سیستم های گرمایش وارد دیگ شده، سپس در رادیاتور ها و فن کویل ها توزیع می گردد و در سیستم های سرمایش خروجی آب پمپ سیرکولاتور به اواپراتور چیلر و سپس به فن کویل ها و کویل هواساز ها وارد می شود. 

به منظور برگشت آبگرم مصرفی استفاده نشده در لوله کشی آبگرم ساختمان، نصب پمپ برگشت آبگرم قبل از منبع کویلی یا دو جداره روی لوله برگشت آبگرم ضروری است.
معمولا پمپ برگشت آبگرم مصرفی به منبع دوجداره یا حتی منبع کویلی موتورخانه ساختمان از نوع پمپ خطی سایز 1 اینچ یا 1/4 1 اینچ گراندفوس (GRUNDFOS)، داب (DAB) و یا برند ویلو (WILO) در نظر گرفته می شود.

 

 



بیشتر

پمپ سیرکولاتور