نماد اعتماد الکترونیکی

logo-samandehi
تجهیزات تصفیه فاضلاب

تجهیزات تصفیه فاضلاب :

 در این بخش به  شناخت و معرفی تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب می پردازیم در ادامه با ما همراه باشید. مهمترین تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب به صورت تیتر وار جهت آشنایی اولیه گفته می شود و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحات داخلی سایت مراجعه نمائید. قیمت تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب پارامتری وابسته به ظرفیت ، کیفیت مورد درخواست و...

تجهیزات تصفیه فاضلاب :

 در این بخش به  شناخت و معرفی تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب می پردازیم در ادامه با ما همراه باشید. مهمترین تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب به صورت تیتر وار جهت آشنایی اولیه گفته می شود و برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به صفحات داخلی سایت مراجعه نمائید. قیمت تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب پارامتری وابسته به ظرفیت ، کیفیت مورد درخواست و نوع طراحی است که طراح تصفیه خانه انجام داده است . 

زباله گیر :

یکی ازپراهمیت ترین تجهیزات تصفیه خانه فاضلاب آشغالگیر در دو گروه اتوماتیک و دستی می باشد. برای عرضه قیمت اول باید بتوان بودجه را در نظر گرفت که نمونه دستی یا اتوماتیک به کار شما خواهد آمد.همچنین با عرضه اطلاعات نوشته شده در بخش پارامترهای انتخاب آشغاگیر شما می توانید نسبت به استعلام قیمت آشغالگیر اقدام نمائید. برای جلوگیری از ورود مواد جامد شناور یا معلق، از اشغالگیرها استفاده می شود. اشغالگیر ها در دو گروه دانه درشت و ریز موجود می باشند. زباله ها توسط دستگاه هیدرولیکی آبگیری می شوند. آشغالا های متراکم شده سوزانده می شوند و یا توسط دستگاه خردکن ریز شده و مجددا به فاضلاب برگردانده میشوند.

در انتخاب زباله یا آشغال گیر باید به موارد زیر توجه کرد :

  •          میزان فاضلاب ورودی
  •          امکانات اولیه (برق،آب،جاده دسترسی و ...)
  •          نوع فاضلاب ورودی (صنعتی ،خانگی )
  •          نحوه بهربه برداری و نیروی متخصص

دبی سنج :

برای تعیین دبی جریان فاضلاب ورودی به تصفیه خانه فاضلاب، از دبی سنج استفاده می شود. امروزه گاهی از شیرهای کنترل الکترونیکی برای این منظور استفاده می شود.

کانال شن گیری و چربی گیری :

به منظور کاهش گرفتگی مسیر انتقال فاضلاب و حفاظت از وسایل مکانیکی می بایست ذرات شن و مواد جامد از فاضلاب جدا شوند

همچنین در فاضلابهای دارای مواد چربی زیاد، به کمک هوا، ذرات چربی شناور و جدا می شوند.

واحد هوادهی :

 در این مرحله فاضلاب وارد واحد هوادهى مى گردد. اکسیژن موزد نیاز اين واحد توسط بلوئرهاى هوادهى تامين می شود و توسط ديفيوزرهاى حباب ريز به واحد هوادهى انتقال می یابند. اکسیژن باعث رشد ميكرو ارگانيزم هاى هوازى و تشكيل لخته هاى بيولوژيكى می شود و  ميكرو ارگانيزم ها با مصرف مواد آلى موجود در پساب باعث كاهش بار آلودگى می گردند.

دیفیوزر :

به دلیل تزریق هوا به فاضلاب از دفیوزرها استفاده می شود . دفیوزرها بر دو گروه حباب ریز و حباب درشت موجود با شند که  دیفیوزر های حباب ریز بدلیل افزایش سطح تماس حباب هوا با فاضلاب نرخ جذب اکسیژن بالاتری دارند و از این رو بازده بالاتری دارند و بیشتر استفاده می شوند. همچنین از نظر ظاهری به دو گروه دیسکی ( این نوع از دفیوزر ها رایج تر می باشند) و لوله ای تقسیم بندی می شوند.

دیفیوزر ها در کف مخزن با آرایشی ویژه در کنار هم قرار گرفته بطوری که ایجاد نواحی مرده در مخزن را به حداقل برسانند. این دفیوزرها به سیستم بلوئر مرکزی وصل می باشند. و باعث به وجود آمدن اختلاط مناسب و رساندن هوا به میکرو ازگانیسم ها می گردند.

مخزن متعادل ساز :

از آنجایی که دبی ورودی پساب به پکیج در ساعات مختلف شبانه روز متفاوت می باشد، مخزن متعادل ساز باعث می شود پساب به صورت یکسان و ثابت وارد پکیج می گردد و از وارد شدن شوک های ناگهانی به پکیج جلوگیری می کند.

میکسر :

جهت اختلاط بهتر فاضلاب معمولا در شرایط بی هوازی و آنوکسیک (میکسر مستغرق فاضلابی) و واحدهای انعقاد و لخته سازی (میکسر دور کند و تند) و میکسر های ساخت محلول های شیمیایی استفاده می شود.

 

 

 

بیشتر

تجهیزات تصفیه فاضلاب 

  • دیفیوزر

    درباره ی دیفیوزر چه می دانید ؟

    در لغت به دیفیوزر ،منتشر کننده یا پخش کننده می گویند.ئیفیوزر های ممبرانی یا هوادهی معمولا به یک سیستم لوله کشی وصل می شوند. که از طریق یک دمنده با هوا تحت قرار می گیرند و به صورت یک دستگاه هوادهی یا شبکه هوادهی تلقی می گردد. در اصل دفیوزر ها هوای تولید شده توسط بلوئر را پخش می کنند و خود تولید کننده هوا نمی باشند.

    دیفیوزرهایا حباب درشت هستند یا ریز :

    دیفیوزر حباب ریز در جاهایی مثل فاضلاب که نیاز به اکسیژن‌رسانی بیشتر هست کاربرد بیشتری دارد. در واقع در نوع حباب ریز تعداد حباب‌ها بیشتر و تماس با سطح مایع افزایش پیدا می‌کند. پخش‌کننده‌های حباب‌درشت در جاهایی که هدف متعادل‌سازی، جلوگیری از ته نشین شدن و همگن‌سازی محلول است کاربرد دارند. 
    دیفیوزرها در صنعت تصفیه آب و فاضلاب، صنعت خودرو سازی، صنعت پرورش ماهی و صنعت عکاسی کاربرد دارند. بنابراین می‌توان گفت کاربرد آن‌ها متنوع است. در ادامه مروری خلاصه خواهیم داشت بر این کاربردها.

    کاربرد دیفیوزر در تصفیه فاضلاب :

    دیفیوزر با ایجاد تنش در مخازن فاضلاب از تشکیل رسوب و لجن جلوگیری می‌کند و از راه های مختلف شناورسازی به خاطر تزریق یکنواخت گاز استفاده می‌کند و سبب حذف مواد معلق چربی و روغن می‌شود.  همچنین دیفیوزر با انتقال و تزریق اکسیژن سبب جلوگیری از ایجاد شرایط بی هوازی در مخازن می‌شود.

    به دلیل انتقال هوا به فاضلاب، دو روش اصلی وجود دارد: هوادهی عمقی(تحت فشار) و هوادهی سطحی.

    هواده‌های عمقی در تصفیه خانه شامل سیستم تولید هوا (بلوئر) و سیستم توزیع هوا (دیفیوزر) می باشد. دیفیوزر هوادهی وظیفه تزریق هوای تولیدشده توسط بلوئر را دارد. هوادهی سطحی شامل هوادهی با هواده‌های مکانیکی سطحی می‌باشد که در در حوضچه‌های بزرگ و با آلایندگی بالا توصیه می‌شود.
    به منظور کاستن از هزینه‌های لوله کشی انتقال هوا به جای استفاده از هوادهی عمقی برای تصفیه فاضلاب از هوادهی سطحی استفاده می‌شود. هزینه نگه‌داری و بهره‌برداری از این هواده‌ها به مراتب کمتر از هواده‌های عمقی می‌باشد.

    کاربرد دیفیوزر در صنعت خودرو سازی :

    در سرعت بالا بیشتر از 200کیلومتر بر ساعت فشار زیاد هوا در زیر وجود دارد این فشار زیاد هوا در زیر  خودرو وجود دارد، این فشار زیاد عقب خودرو را به سمت بالا فشار می دهد  سبب ناپایداری خودرو می شود.

    دیفیوزر در قسمت عقب زیر سپر نصب می‌شود و هوای جریان یافته در زیر خودرو را به نحوی به طرف بیرون هدایت می‌کند و باعث بالا رفتن چسبندگی خودرو به زمین می‌شود.

    کاربرد دیفیوزر در پرورش ماهی :

    برای تامین اکسیژن و هوای مورد نیاز ماهی در استخرهای پرورش ماهی از دیفیوزرها بهره برده می‌شود. با استفاده از دیفیوزر‌ها مرگ و میر حاصل از بیماری‌ها را می‌توان به تاخیر انداخت.

    از انواع دستگاه‌های  هواده (تولید کننده هوا)  در صنعت پرورش ماهی می‌توان به پمپ های قائم هوادهی،پمپ‌های فورانی، هواده‌های چرخ پارویی، هوادهی با محرک PTO و بلوئرها اشاره کرد.

    هوادهی از راه بلوئر یکی از برترین و قابل اعتمادترین روش‌های انتقال اکسیژن به حوضچه‌های پرورش ماهی می‌باشد. انتقال هوا از بلوئر‌ها به حوضچه‌ها و استخر‌های پرورش ماهی از راه دیفیوزر انجام می‌گیرد.

    علل موثر در تخمین نوع ، تعداد و جانمایی دستگاه‌های هواده در صنعت پرورش ماهی عبارتند از:

    •          ارتفاع محل استخر از سطح دریا
    •          مقدار آب ورودی
    •          شکل، هندسه استخر و ابعاد آن
    •          مشخصات شیمیایی و فیزیکی آب
    •          میانگین وزن ماهی موجود در استخر

     

  • فیلتر ممبران MBR

    فیلتر ممبران MBR یا فیلتر بیوراکتور غشایی :

    در این روش از غشاهای نمیه تراوا به عنوان فیلتر استفاده می شود. دراین سیستم تانک های ته نشینی ، سیستم گندزدایی و سیستم های فیلتراسیون با غشاهای نیمه تراوا جایگزین می گردد. خروجی این روش بسیار با کیفیت بوده و بدون آلودگی میکروبی و پاتوژن ها است. با توجه به بهره برداری ساده و خروجی بسیار با کیفیت با سطح پوشش اندک برای ظرفیت های بالا ، MBR یک سیستم تکنولوژی بالا محسوب می گردد.

    ممبرن های فلت شیت متعارف ( conventional flat sheet membrane)  ظرفیت پایینی داشت و امکان گرفتگی در آن کم بوده اما امکان شستشو در آن وجود ندارد. ممبرن های هالوفایبر ( Hollow fiber ) سطح مخصوص و بالطبع ظرفیت بالایی داشته ولی امکان گرفتگی در آن بالاست. سیستم جدید تولیدی شرکت سوپراتک ظرفیت بالاو امکان شستشو را همزمان تامین می کند. میزان کلر در سیال ورودی به MBR باید کمتر از 5000ppm باشد.  میزان کلر خروجی کمتر از 6ppm  است. 

    امتیازات و فواید فیلتر بیوراکتور غشایی :

    •          بهره برداری ساده با کنترل تمام اتوماتیک
    •          عدم ایجاد کشیدگی ( elongation problem )  در طول عمر ممبرن های MBR
    •          بهره برداری ساده با کنترل تمام اتوماتیک
    •          استفاده از بدنه ی با کیفیت جهت جلوگیری از تغییر ابعاد
    •          ظرفیت بالا در طول عمرممبرن
    •          امکان استفاده از دو مدول ممبرن 
    •          سطح ممبران بسیار بالا در هر مدول در مقایسه برا دیگر MBR ها 
    •          چگالی بسیار بالا به عنوان یک مدول ممبرن هالوفیبر 
    •          نیاز اندک به شستشو با مواد شیمیایی
    •          ممبرن فلت شیت با بکواش تروایی 
    •          طراحی جدید مدولار

     

    کاربرد فیلترممبرانMBR ساخت شرکت سوپر اتک آلمان :

    •          در صورت عدم استفاده از MBR برای بیش از 7 روز استفاده مجدد طبق دستورالعمل بهره برداری انجام گردد. ( تمیز کردن ، مستغرق کردن و … ) 
    •          پس از اولین استفاده ممبرن MBR نباید به صورت خشک نگهداری شود.
    •          فیلترهای MBR باید در فضای مناسب دور از آلودگی و نور آفتاب و در دمامی اتاق نگهداری شوند.

     

    مشخصات فنی فیلتر ممبران  MBR:

    •          پمپ بازگشت لجن از نوع ایرلیفت
    •          تابلو برق کنترل کننده تجهیزات برقی
    •          هوادهی عمقی به کمک دیفیوزرهای حباب ریز
    •          آشغالگیر ریز میله ای از جنس استنلس استیل
    •          مجهز به واحدهای آشغالگیر، بی هوازی، بیوراکتور غشایی و هاضم لجن
    •          شاسی کشی کربن استیل پوشیده شده با رنگ اپوکسی
    •          ظرفیت دستگاه از 5 تا 200 متر مکعب در شبانه روز
    •          دو عدد بلوئر هواده